8 SF

8 HP

10 HP

12 HP

10 HP

12 HP A+

10 SF C

12 SF

14 HP

14 Wifi

13 A+

8 P

12 HP

14 HP

S1 SF

Eco

9 C

12 C

18

24

10 SF Wifi

12 HP Wifi

10 HP EVA

12 SF

12 SF

12 SF CVA

12 SF CVA

Master

Wall S1

S1 HP

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 10 C

Inverter 12 C

Inverter 18

Inverter 24

Inverter 18 C

Inverter 24 C

ODU Dual Inverter 14

ODU Dual Inverter 18

ODU Dual Inverter 21

IDU Inverter 9

IDU Inverter 12

Enkel koeling!

Hou je hoofd koel tijdens de zomer

23/08/20

Je hoofd koel houden is vaak een helse klus. We hebben het dan over de letterlijke betekenis. Tijdens warme dagen kan je hoofd enorm veel warmte opvangen. Al zeker wanneer je de hele dag in de zon rondloopt. Dan heb je ook binnen nog steeds te warm. Wat kan je zoal doen om je hoofd en bij uitbreiding je huis fris te houden?

 

Verkoel je hoofd

Je kent het wel, dat trucje van je grootmoeder wanneer je koorts hebt. Dan legt ze een koud, nat washandje op je voorhoofd. Dat helpt dus effectief om je hoofd en je lichaam af te koelen. Een andere goede plaats om een koud doekje te leggen is je nek. Nog een betere tip om ’s nachts fris te slapen: leg je kussensloop eventjes in de diepvries. Of steek een koelelement onder je sloop. Zo hou je letterlijk je hoofd koel tijdens een hete zomernacht!

 

Slaap met je voeten bloot

Ook je voeten bevinden zich aan het uiteinde van je lichaam. Dus ook langs deze kant kan er heel wat warmte ontsnappen. Steek je voeten daarom niet onder de lakens, maar laat ze bloot liggen. Wat je nog kan doen, is natte sokken aantrekken. Misschien een beetje vreemd, maar het helpt wel. 

 

Gebruik een rijstkussentje

Een kersenpitkussen ken je vast wel. Dat warm je op in de microgolf om aan je voeten te leggen tijdens de winter. Er bestaat ook zoiets als een rijstkussentje. Zelfgemaakt weliswaar. Vul een katoenen zakje of een kous met rijst en leg dat enkele uren in de diepvriezer. Je kan het gebruiken als verkoeling aan je voeten wanneer je in de zetel ligt. Of je haalt het zakje uit de diepvriezer net voor je gaat slapen, om het in je bed te leggen. Je zal merken dat je lakens een heel pak frisser aanvoelen wanneer je nu in je bed kruipt. 

 

Leg de airco aan voor je gaat slapen

Wat nog het beste werkt, is de airco aansteken in huis. Overdag zorgt die voor extra verkoeling in huis. Vergeet ook je slaapkamer niet: steek de airco een tijdje voor je gaat slapen aan. Zo koelt je kamer al goed af voor je effectief in je bed moet kruipen. Geen zorg als je het eens vergeet. Onze Unico® airconditioners zonder buitenunit zijn zodanig stil dat je ook kan slapen met de airco aan. 

 

Meer weten over alle voordelen van onze mobiele airco’sOntdek hier alles over onze airco’s zonder buitenunit. 

Deel dit artikel op