8 SF

8 HP

10 HP

12 HP

10 HP

12 HP A+

10 SF C

12 SF

14 HP

14 Wifi

13 A+

8 P

12 HP

14 HP

S1 SF

Eco

9 C

12 C

18

24

10 SF Wifi

12 HP Wifi

10 HP EVA

12 SF

12 SF

12 SF CVA

12 SF CVA

Master

Wall S1

S1 HP

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 10 C

Inverter 12 C

Inverter 18

Inverter 24

Inverter 18 C

Inverter 24 C

ODU Dual Inverter 14

ODU Dual Inverter 18

ODU Dual Inverter 21

IDU Inverter 9

IDU Inverter 12

Enkel koeling!

10 tips voor een warme en energiezuinige winter

12/11/20

De afgelopen dagen zag je de temperatuur al redelijk zakken richting vriespunt. De winter komt eraan, wat wil zeggen dat de verwarming wat hoger zal gaan. Hoe zorg je dat je de winter warm én energiezuinig door komt? We geven enkele tips!

 

Tip 1: Sluit ramen en deuren

Het klinkt misschien logisch en het werd al zoveel gezegd, maar al te vaak wordt nog vergeten om de deur dicht te doen wanneer de verwarming aan staat. Zet ook niet zomaar het raam open als de verwarming net een paar uur heeft gedraaid.

 

Tip 2: Ventileer je huis goed

Toch moet je je huis elke dag even ventileren. Zet zo’n 15 minuten per dag de ramen open, voor je de verwarming aansteekt. Daardoor trekt de vochtige binnenlucht naar buiten. Hoe droger de lucht binnen is, hoe sneller die namelijk zal opwarmen.

 

Tip 3: Sluit ook je gordijnen

Ook al heb je dubbel glas of hoogrendementsglas, toch voel je vaak de koude door het raam. Sluit je gordijnen of laat je rolluiken naar beneden zodra het begint donker te worden. Zo zorg je voor een extra beschermlaag tegen de winterkou.

 

Tip 4: Zon? Open de gordijnen!

Schijnt de zon volop? Laat dan net wel je gordijnen open. Wedden dat de kamer al snel wat opwarmt door het zonlicht? Vooral bij zuidgerichte ramen kan dit een enorm verschil maken.

 

Tip 5: Thermostaat op de juiste plaats

Een thermostaat in de gang lijkt allesbehalve logisch. Het is er altijd koud en de verwarming zal alsmaar blijven draaien, ook al is het in de woonkamer ruim boven de 21°. Een verplaatsbare thermostaat laat je toe om de temperatuur te bepalen aan de hand van de kamer waarin je je bevindt.

 

Tip 6: Zet je verwarming één graadje lager

Door je verwarming één graad lager te zetten, kan je tot wel 7% op je energiefactuur besparen. Die ene graad voel je niet snel. En als je het toch wat koud krijgt, kruip dan gezellig met een dekentje in de zetel.

 

Tip 7: Schakel een timer in

Je verwarming hoeft niet de hele dag te draaien als je niet thuis bent of als je slaapt. Schakel een timer in zodat je niet onnodig kosten maakt. Een uurtje voor je gaat slapen, laat je de verwarming zakken naar 15 graden. De ruimte blijft nog lang genoeg warm.

 

Tip 8: Een warme douche

Kom je net van buiten en krijg je het maar niet warm? Neem een warme douche, je zal zien dat je lichaam onmiddellijk opwarmt.

 

Tip 9: Verwarm lokaal

Soms hoef je je verwarming zelfs niet aan te zetten als je maar in één ruimte vertoeft. Dan is het beter om voor elektrische verwarming te kiezen. Zo lopen je stookkosten niet op, kan je de ruimte snel opwarmen en de verwarming onmiddellijk uitzetten als je het huis uit gaat.

 

Tip 10: Koop een 2-in-1 airco die ook verwarmt

Wist je dat er airco’s bestaan die ook kunnen verwarmen? Een fantastische aankoop in tijden waar de zomers en winters alsmaar warmer worden. Met hittegolven in de zomer en temperaturen die amper onder het vriespunt dalen in de winter, lijkt zo’n 2-in-1 toestel de ideale aankoop. Je kan ermee koelen én verwarmen. Deze mobiele airco en verwarming is ideaal om ruimtes zoals je woonkamer, slaapkamer of bureau mee te verwarmen.

 

Helemaal overtuigd van een 2-in-1 airco en verwarming?

Wil je je slaapkamer, woonkamer of keuken plaatselijk verwarmen zonder dat je stookkosten oplopen? Ga voor een combi-airco! Vraag nu vrijblijvend je offerte aan!

Deel dit artikel op