8 SF

8 HP

10 HP

12 HP

10 HP

12 HP A+

10 SF C

12 SF

14 HP

14 Wifi

13 A+

8 P

12 HP

14 HP

S1 SF

Eco

9 C

12 C

18

24

10 SF Wifi

12 HP Wifi

10 HP EVA

12 SF

12 SF

12 SF CVA

12 SF CVA

Master

Wall S1

S1 HP

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 10 C

Inverter 12 C

Inverter 18

Inverter 24

Inverter 18 C

Inverter 24 C

ODU Dual Inverter 14

ODU Dual Inverter 18

ODU Dual Inverter 21

IDU Inverter 9

IDU Inverter 12

Enkel koeling!

Voorbereid op de zomer: een hitteplan voor jou en je kinderen

04/05/22

Iedereen herinnert zich nog die hete zomers van de voorbije jaren. Met recordtemperaturen van 42°C in België was het zuchten en puffen. En al zeker als je helemaal niet goed voorbereid was op zo’n warme zomer! Wat kan je zoal doen om oververhitting dit jaar te vermijden? We geven je enkele tips!

 

Maak je huis warmteproof

 

Tip 1: verduistering

Het beste wat je kan doen voor jou en je kinderen is je huis zomerproof maken. Dat begint met het weerbericht te bekijken. Als je weet dat er een hete dag aankomt, kan je overdag de gordijnen gesloten houden. Zo hou je de meeste zon toch al buiten. Heb je rolluiken? Doe ze dan zeker naar beneden. Heb je zonwering? Fantastisch, dat helpt zeker. Heb je gordijnen? Kies dan best voor thermische gordijnen. Deze laten nog een stukje licht door, waardoor je binnen nog genoeg kan zien.

 

Tip 2: hou je ramen dicht

Het klinkt misschien niet logisch, maar hou je ramen overdag best dicht. Er komt alsmaar warme lucht binnen als je ze openzet. En die warmte blijft ook langer hangen in huis. Kies er eerder voor om ze ’s nachts open te zetten. Zo komt er nog een fris windje binnengevlogen.

 

Tip 3: positioneer je planten strategisch

Wist je dat planten niet enkel zorgen voor zuurstof, maar ook voor verkoeling? Plaats ze aan al je ramen. Zo fungeren ze eigenlijk als een soort scherm. Ze vangen namelijk de eerste zon op, waardoor het binnen minder snel opwarmt. Je geeft ze best wel voldoende water. Hoe natter de planten staan, hoe meer vocht ze zullen afgeven. En dus hoe koeler het wordt in huis.

 

Tip 4: zet ijsblokjes op tafel

Zit je diepvries vol ijsblokjes? Haal er dan een paar uit en giet ze in een schaal of kom. Zet ze op tafel, midden in de ruimte. Ze helpen om de lucht in de ruimte af te koelen. Ook op je slaapkamer of die van je kinderen kunnen ze verkoeling bieden. Ook als het ijs effectief gesmolten is, kan het koude water nog warmte onttrekken van de binnenlucht.

 

Tip 5: ga voor een slimme airco

Bovenstaande tips kunnen zeker helpen, maar voor even. Ze helpen je huis wel afkoelen, maar zorgen niet voor een constante temperatuur. Een ventilator biedt vaak tijdelijk soelaas, maar met kleine kinderen is het geen superveilige optie. Ooit al aan een mobiele airco gedacht? Dan hebben we het niet over die lelijke, ouderwetse airco’s met buitenunit of met slang. Nee, we hebben het hier over een slimme, stille airco. Een mobiele airco zonder slang, die superdun is en nagenoeg geen lawaai maakt, en er nog eens mooi uitziet.

 

Wist je trouwens dat een airco goed is voor mensen met hartproblemen? Zij hebben net iets meer last van de warmte dan andere mensen. Koelte is dus des te belangrijker. De hartafdeling in het ziekenhuis heeft niet zomaar een airco.

 

Klaar voor extra verkoeling?

Een airco hoeft niet duur te zijn, noch in aankoop of installatie, noch in verbruik. Ontdek verschillende airco’s zonder buitenunit en vraag vrijblijvend jouw offerte aan. Zo kom jij de zomer zonder problemen door!

Deel dit artikel op