8 SF

8 HP

10 HP

12 HP

10 HP

12 HP A+

10 SF C

12 SF

14 HP

14 Wifi

13 A+

8 P

12 HP

14 HP

S1 SF

Eco

9 C

12 C

18

24

10 SF Wifi

12 HP Wifi

10 HP EVA

12 SF

12 SF

12 SF CVA

12 SF CVA

Master

Wall S1

S1 HP

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 10 C

Inverter 12 C

Inverter 18

Inverter 24

Inverter 18 C

Inverter 24 C

ODU Dual Inverter 14

ODU Dual Inverter 18

ODU Dual Inverter 21

IDU Inverter 9

IDU Inverter 12

Enkel koeling!

Oververhitting in huis: beter voorkomen dan genezen

09/06/22

 Ons klimaat verandert, daar kunnen we niet veel aan doen. Wat kunnen we dan wel doen? Je denkt best goed na over hoe je oververhitting in huis kan voorkomen.

 

Denk je eraan om een huis te bouwen of verbouwen? Of zit je middenin de (ver)bouwfase? Dan hou je best rekening met de volgende zaken:

 

De oriëntatie van ramen

Zuidgerichte ramen zorgen voor meer licht- en zoninval dan noordgerichte ruiten. Maar ook in het oosten en westen komt de zon voorbij. Alle ramen in huis zorgen dus voor een warmer binnenklimaat. Ook de hoogte van de ramen speelt een rol. Hoge ramen laten minder schaduw toe van buitenaf. Denk er dus aan om bijvoorbeeld voor extra isolerend of zonwerend glas te kiezen.

 

Speel met schaduw

We vertelden al dat hogere ramen meer zonlicht binnentrekken. Dat komt omdat de ramen vaak hoger zijn dan de beplanting buiten. Ga daarom voor een hoge haag of plant een boom dicht bij de ramen. Op die manier kan je met verschillende vormen van schaduw spelen en vermijd je te veel warmte van de zon.

 

Ga voor zonwering

Heb je al een tijdje geleden gebouwd en hebben voorgaande trucjes geen zin? Ga dan voor zonwering. Als je die aan de buitenkant plaatst, heeft die het meeste rendement. Ook gordijnen in huis kunnen helpen. Kies voor verduisterende raamdecoratie en sluit ze overdag om het meeste zonlicht op te vangen.

 

Of ga voor de easy option: airco

Al deze zaken kunnen helpen om het binnen minder te laten opwarmen. Heb je het nog altijd te warm of zie je het niet zitten om al deze hulpmiddelen uit te proberen? Ga dan voor airco. En het liefste nog één zonder buitenunit. Zo hou je je huis aan de buitenkant strak en proper. Onze slimme airco’s zorgen voor de nodige verkoeling. Van oververhitting is er dan geen sprake meer!

 

Benieuwd naar ons aanbod? Ontdek al onze airco’s!

Deel dit artikel op