8 SF

8 HP

10 HP

12 HP

10 HP

12 HP A+

10 SF C

12 SF

14 HP

14 Wifi

13 A+

8 P

12 HP

14 HP

S1 SF

Eco

9 C

12 C

18

24

10 SF Wifi

12 HP Wifi

10 HP EVA

12 SF

12 SF

12 SF CVA

12 SF CVA

Master

Wall S1

S1 HP

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 9

Inverter 12

Inverter 10 C

Inverter 12 C

Inverter 18

Inverter 24

Inverter 18 C

Inverter 24 C

ODU Dual Inverter 14

ODU Dual Inverter 18

ODU Dual Inverter 21

IDU Inverter 9

IDU Inverter 12

Enkel koeling!

5 afkoeltrucjes om lekker te slapen tijdens een hittegolf

30/06/20

Onlangs hoorden we in het nieuws dat we ons aan meerdere hittegolven mogen verwachten tijdens de zomer. Ons klimaat verandert stilletjes aan naar een mediterraans klimaat. Dat betekent langere droogtes en hogere temperaturen. Dat wil dus vooral zeggen dat het gedurende een lange periode puffen en blazen wordt. Je bent er maar beter op voorzien. Vandaar krijg je van ons vijf tips om lekker te slapen tijdens een hittegolf. 

 

Tip 1: Katoen houdt je koel

Het is algemeen geweten dat katoenen kledij de hitte tegenhoudt. Hetzelfde principe geldt voor katoenen beddengoed. Deze stof ademt en neemt vocht, en dus zweet, op. Naakt slapen lijkt je misschien een goede optie, maar dan blijft het zweet op je lichaam liggen. Trek liever een katoenen T-shirt aan, dat neemt ook vocht op en houdt je lichaam koeler

 

Tip 2: Let op wat je eet

Hoe warmer het buiten is, hoe meer je eetlust afneemt. Dat is een algemeen fenomeen. Hydrateren blijft het allerbelangrijkste. Maar als je dan toch eet, let je beter op. Kies niet te veel voor proteïnerijke voeding, want die warmt je lichaam op. Je weet misschien dat ze in Aziatische landen nogal graag pikant eten. Dat klinkt misschien vreemd, omdat je het daar net nóg warmer van krijgt. Als je drie uur voor het slapengaan pikant eet, dan ga je die drie uren ferm zweten en is je lichaam volledig afgekoeld tegen dat je in je bed kruipt. Slim gezien, toch?!

 

Tip 3: Hydateer, hydrateer, hydrateer, maar niet te veel

We zeiden het al: water drinken is nefast tijdens een hittegolf. Maar drink het niet té koud, dan ga je namelijk nog meer zweten. Probeer ook niet te veel te drinken net voor je gaat slapen, zo vermijd je dat je ’s nachts moet plassen en je moeilijk terug in slaap geraakt. Dep je nek, polsen en gezicht wat af met koud water, ook dat kan helpen.

 

Tip 4: Smeren met aloë vera

Aftersun met aloë vera kennen de zonnekloppers onder jullie wel. Ook als je helemaal niet verbrand bent door de zon, is het een goed idee om je hiermee in te smeren voor je naar bed gaat. Aloë vera heeft namelijk een verkoelend effect. Nog een extra tip: stop je aftersun in de koelkast, zo geniet je van extra verfrissing op je huid. 

 

Tip 5: Koop een mobiele airco

Je mag nog alle tips in de wereld proberen, op sommige dagen werken ze en op andere niet. Het enige wat wél altijd zal werken, is een mobiele airco. Onze slimme airco’s zijn stiller dan gewoonlijk, verbruiken minder, hebben geen lelijke buitenunit en zorgen voor een aangename koele kamer. Check al onze airco’s hier en vraag vrijblijvend je offerte aan!

 

Deel dit artikel op